Skip to main content

Gal Faganel

Gal Faganel je mednarodno uveljavljen in večkrat nagrajen violončelist ter iskan pedagog. Kot solist in glasbenik v komornih zasedbah je nastopil na koncertih po ZDA, Evropi in Aziji. Kritike navdušujejo njegov »močan in lep ton«, »izjemno občutljiva interpretacija« ter »briljantna virtuoznost in mladostna moč«. Zmagal je na številnih državnih in mednarodnih tekmovanjih, med katere sodijo Mednarodno tekmovanje za violončelo Antonia Janigra na Hrvaškem, Tekmovanje Združenja ameriških učiteljev za godala in Tekmovanje za mlade izvajalce Yamaha v ZDA. Faganel se posveča tudi raziskovanju, katalogiziranju, izvajanju in snemanju del za violončelo slovenskih skladateljev.

Po doktoratu pod mentorstvom Eleonore Schoenfeld na Univerzi Južne Kalifornije je do leta 2010 nastopal kot violončelist solist v orkestru Simfonija iz Phoenixa. Violončelo in komorno glasbo je poučeval na Univerzi Severnega Kolorada in kot gost na številnih drugih ustanovah po svetu. Od leta 2019 Faganel poučuje violončelo na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Poleg pedagoškega dela na univerzi in na mojstrskih tečajih nastopa in snema tudi kot solist in komorni glasbenik in je član ansambla Klavirski trio Kolorado.

Snemal je za raznovrstne radijske hiše in založbe po svetu. Predano poučuje komorno glasbo ter vodi delavnice in tečaje za karierni razvoj glasbenikov. 

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava