Skip to main content

Aleksandar Krapovski

Violinist Aleksandar Krapovski se je rodil leta 1981 v Severni Makedoniji. Študij je zaključil v Bolgariji in Nemčiji. Že v mladih letih je za svoje solistične in komornoglasbene nastope osvajal nagrade na mednarodnih tekmovanjih v Severni Makedoniji in Bolgariji.

V času študija je pričel delovati kot orkestrski glasbenik. Igral je v Makedonski filharmoniji in uglednem Mladinskem orkestru festivala Verbier UBS pod taktirko dirigentov, kot so James Levine, Zubin Mehta, Mstislav Rostropovič, Esa Pekka Salonen, Juri Temirkanov in Valerij Gergiev. Bil je koncertni mojster Mladinskega komornega orkestra Makedonije, Simfoničnega in komornega orkestra Glasbene akademije Bolgarije in gostujoči koncertni mojster Mladinskega narodnega orkestra Španije (Jonde). Trenutno je redni član orkestra gledališča Liceu v Barceloni ter gostujoči asistent koncertnega mojstra pri frankfurtski Operi.

Kot solist je nastopil z raznimi bolgarskimi orkestri, z orkestrom Akademije Liceu, na turneji s Simfoničnim orkestrom z Malte in Slovenskim mladinskim orkestrom ter v dvorani za recitale Weill v središču Carnegie v New Yorku. Kot solist in komorni glasbenik je nastopal po Severni Makedoniji, Bolgariji, Turčiji, Španiji in Nemčiji ter sodeloval na festivalih po celem svetu, med drugim na Ohridskem poletnem festivalu, Festivalu Verbier, Youth 4 Youth (Tajska), Apolonia (Bolgarija), Ravello (Italija), Perrelada (Španija) ter Mijazaki (Japonska).

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava