Skip to main content

Louie's Cage Percussion

Tolkalna skupina Louie’s Cage Percussion je poimenovana po opičjem kralju Louieju in skladatelju Johnu Cageu, sestavlja pa jo šest nadarjenih mladih glasbenikov, ki spadajo med najmlajše člane uglednih avstrijskih orkestrov, kot so orkester dunajske Ljudske opere, spodnjeavstrijski orkester Tonkünstler, orkester Graške opere ter orkester SNG Maribor. Igrajo širok repertoar klasične glasbe, vendar so jih vedno pritegovali tudi drugi žanri, kot so jazz, rock in elektronska glasba, kar se odraža v njihovem glasbenem udejstvovanju.

Po poslušanju različnih tolkalnih sestavov so se odločili, da bodo naredili nekaj posebnega, nekaj, česar občinstvo tolkalnih sestavov običajno nima priložnosti doživeti. Tako je leta 2014 nastala skupina LCP, katere veliki izziv je združiti dramsko igro,  komponiranje in kvalitetno poustvarjanje ter igranje raznovrstne glasbe, od operne in simfonične do filmske, jazzovske in elektronske glasbe, vključno z dubstep in drum'n'bass odvodi, podčrtanimi z elektronskimi učinki.

Običajno razprodane glasbene predstave skupine LCP so bile na ogled v dunajski Koncertni hiši in Ljudski operi, v hamburški Filharmoniji na Labi, v Gärtnerplatztheateru v Münchnu in Stari operi v Frankfurtu. 

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava