Skip to main content

Hidan Mamudov

Klarinetist Hidan Mamudov se je rodil leta 1982 v Severni Makedoniji. Diplomiral je v Skopju, nato pa študiral s Sidneyjem Forestom na Univerzi Michigan v ZDA in v Sofiji. Izobraževal se je tudi na Univerzi za glasbo in uprizoritveno umetnost na Dunaju pri klarinetistu Dunajskih filharmonikov, prof. Horstu Hajeku. Vključil se je v številne mojstrske tečaje in se izpopolnjeval pri Charlesu Neidichu, Stanleyju Druckerju in Robertu Springu. Bil je štipendist Ustanove dr. Roberta in Line Thyll-Dürr (Švica) ter prejemnik štipendije Viktorja Bunzla. Bil je finalist tekmovanja Ciudad des dos hermanas v Sevilji (2004), prejemnik prve nagrade tekmovanja glasbene mladine v Bukarešti, nacionalnega tekmovanja v Skopju (2004) in Concours International des Rieddes v Švici. Leta 2010 je bil polfinalist prvega mednarodnega tekmovanja za klarinet v Kortrjiku v Belgiji.

Kot solist je nastopil v gledališču Juana Rodrígueza Romera v Sevilji, z Makedonskimi filharmoniki in v Brucku na Muri. Bil je solo klarinetist v Webernovem simfoničnem orkestru dunajske Univerze za glasbo in uprizoritveno umetnost, kjer je imel priložnost igrati v Glasbenem združenju z velikani, kot so Pierre Boulez, Franz Welser-Möst in Kiril Petrenko ter z Marcom Stringerjem v dvorani ORF-ja. Kot solo klarinetist je nastopal tudi z mednarodnim študentskim orkestrom v Kjotu na Japonskem. Med študijem v Ženevi je igral pri Orkestru romanske Švice. 

Mamudov je ustanovil Trio Prestige, ki je uspešno nastopil v Avstriji, Nemčiji, Italiji, Bolgariji in Grčiji ter požel nagrade na tekmovanjih za komorno glasbo v Grčiji in Avstriji.

Za slepe in slabovidne(CTRL+F2)
barva kontrasta
velikost besedila
označitev vsebine
povečava